لوگو سایت کرج بی بی

خشکی پوست نوزاد+علائم+درمان

خشکی پوست نوزاد

خشکی پوست نوزادDry skin in babies and children چیست؟

 

نوزادان به دلیل داشتن پوستی بسیار جوان و لطیف، بیشتر در معرض خشکی پوست قرار می‌گیرند؛ لذا اگر فرزند شما دچار این مشکل شده است، به راحتی می‌توانید ضمن مراجعه به دکتر و با استفاده از روش‌های سنتی و خانگی نسبت به درمان آن اقدام نمایید. در مقاله امروز ما در رابطه با خشکی پوست نوزاد، علل و علائم و روش‌های درمانی آن صحبت می‌کنیم. پس اگر می‌خواهید اطلاعاتی را در این خصوص داشته باشید، لطفاً ما را تا پایان مطلب همراهی بفرمایید.

اجاره دستگاه زردی نوزاد در کرج:قیمت+عملکرد+انواع و…

علل خشکی پوست نوزاد

علل خشکی پوست نوزاد

همانطور که گفتیم پوست نوزادان از حساسیت و لطافت بالایی برخوردار است؛ به همین دلیل در اثر عوامل مختلفی ممکن است دچار خشکی شود. به عنوان مثال استحمام بیش از اندازه، قرار گرفتن در معرض هوای خیلی گرم یا خیلی سرد و… اصلی‌ترین دلایل خشکی پوست نوزاد محسوب می‌شود. لازم به ذکر است که هوای خشک نیز جزو مواردی است که منجر به ایجاد چنین عارضه‌ای خواهد شد.

 

علائم خشکی پوست نوزاد

علائم خشکی پوست نوزاد

علائم متفاوتی وجود دارد که والدین از طریق آن می‌توانند از خشک شدن پوست صورت یا بدن نوزادشان مطلع شوند. این علائم عبارت‌اند از:

بیشتر بخوانید :
بهترین داروی زردی نوزاد چیست؟

-پوسته پوسته شدن بدن نوزاد

-تغییر رنگ پوست وی

-ایجاد خارش روی پوست

-سفت شدن پوست

و…

اگر چنین نشانه‌هایی را دیدید، باید بدانید که پوست بدن نوزادتان دچار خشکی شده است و باید برای درمان آن اقدام کنید.

 

درمان خشکی پوست نوزاد

درمان خشکی پوست نوزاد

همانطور که گفتیم برای برطرف کردن این مشکل راه‌های درمانی مختلفی وجود دارد که باید هر راهکاری، زیر نظر پزشک انجام شود. ضمناً برای بهره‌گیری از راهکارهای درمانی، تحت نظر پزشک عمل کرده تا همه نکات آنها را رعایت کرده و با انجام اصولی دستورالعمل‌ها، خشکی پوست نوزادتان را درمان کنید. در اینجا می‌خواهیم برخی از درمان‌های خانگی را برای رفع خشکی پوست نوزاد به شما معرفی کنیم:

  • استفاده مرطوب کننده: در صورتی که با این مشکل مواجه شدید، یکی از رایج‌ترین روش‌های درمانی استفاده مرتب و روزانه از مرطوب کننده برای فرزندتان است. جهت تاثیرگذاری بیشتر حداقل باید دو بار در روز از مرطوب کننده استفاده نمایید. خوشبختانه در حال حاضر مرطوب کننده‌های متنوع و مرغوبی در بازار وجود دارد که می‌توانید بهترین مدل آن را خریداری کرده و از آن بهره بگیرید. شایان ذکر است که استفاده بدون مشورت پزشک جایز نمی‌باشد؛ لذا در رابطه با مدل مرطوب کننده‌ای که قصد استفاده از آن را دارید، با پزشک مربوطه مشورت کرده و سپس اقدام به استفاده نمایید.
  • استفاده از دستگاه بخور: یکی دیگر از روش‌های درمانی مناسب جهت درمان خشکی پوست کودک، بهره‌گیری از دستگاه بخور می‌باشد. همانطور که در سمت‌های فوق اشاره کردیم، خشک بودن محیط می‌تواند عاملی برای خشک شدن پوست نوزاد محسوب شود و بهتر است محیط زندگی نوزاد مرطوب باشد. پس از استفاده از این دستگاه‌ها، می‌توان محیط را مرطوب نگه داشت تا ضمن درمان خشکی پوست، به ترمیم و بازسازی آن کمک زیادی شود.
  • از وازلین استفاده کنید: وازلین از ژل پترولیم ساخته می‌شود که در واقع بهره‌گیری از این ماده جزو قدیمی‌ترین و رایج‌ترین روش‌های مقابله با خشکی پوست نوزاد می‌باشد. اگر به صورت مداوم در طول روز از وازلین برای بدن نوزادتان استفاده کنید، پس از گذشت مدت زمانی مشکل پوستش برطرف می‌شود.
  • از لوسیون غافل نشوید: یکی دیگر از روش‌های درمانی برای مبارزه با خشکی پوست نوزاد استفاده از لوسیون‌های مرطوب کننده است که بعد از استحمام و یا چند بار در طول روز، بهتر است از آن استفاده شود. به احتمال زیاد با استفاده مرتب و مداوم از لوسیون‌های مرطوب کننده پس از گذشت چند روز، پوست نوزاد شما تا حد زیادی بهبود پیدا می‌کند.
  • بانداژ‌های مخصوص: می‌توانید با تهیه بانداژ‌های مایعی که برای کودکان ساخته شده است، برای درمان و بهبود خشکی پوستشان اقدام کنید. این بانداژ‌ها را روی مواضع مورد نظر پیچیده و بدین ترتیب از میزان خشکی پوست بکاهید. لازم به ذکر است که برای تهیه چنین بانداژ‌هایی، هیچ احتیاجی به نسخه پزشک نمی‌باشد و شما می‌توانید به راحتی آنها را از داروخانه‌های محل زندگی خود تهیه کنید.
بیشتر بخوانید :
نور خورشید در زردی نوزاد چه تاثیری دارد؟

توجه به نکات استحمام

توجه به نکات استحمام

در صورتی که نوزادتان با این مشکل مواجه است، بهتر است جهت کنترل و بهبود وضعیت پوست او ساعت‌های حمامش را کم کنید. دقیق‌تر این جمله این است که تلاش کنید تایم حمام کردن نوزاد بیشتر از ۱۰ دقیقه طول نکشد و سعی کنید در این زمان در صورت امکان، از صابون یا هر شوینده‌ای استفاده نکنید. از روغن‌های مخصوص استحمام کودکان بهره بگیرید که این روغن‌ها شادابی پوست را بیشتر می‌کنند. البته روش‌های درمانی و خانگی دیگری نیز وجود دارند که می‌توانید با مطالعه آنها، جهت برطرف کردن مشکل خشکی پوست نوزادتان اقدامات لازم را انجام دهید. ما در این مقاله به برخی از رایج‌ترین و بهترین روش‌ها اشاره کردیم در صورتی که مشکل نوزادتان با روش‌های نام برده شده درمان شد که خیلی خوب است! در غیر این صورت توصیه می‌کنیم حتماً به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

 

جلوگیری از خشک شدن پوست نوزاد

جلوگیری از خشک شدن پوست نوزاد

این یک اصل ثابت است که معمولاً پیشگیری از یک بیماری خیلی راحت‌تر و آسان‌تر از درمان آن است. در این زمینه نیز شما می‌توانید با رعایت نکاتی، از خشک شدن پوست فرزند خود پیشگیری نمایید. پس به نکات زیر دقت کنید:

_محل زندگی و اتاق نوزاد را از طرق مختلف مرطوب نگه داشته و دمای آن محیط را تنظیم کنید.

_به هیچ وجه نوزادتان را به مدت طولانی حمام ندهید و در حین استحمام سعی کنید از آب ولرم برای او استفاده کنید.

_لوسیون‌های غلیظ و الکل‌دار برای کودکتان استفاده نکنید. همچنین صابون‌هایی که که مخصوص کودکان نیست نیز ممنوع است!

بیشتر بخوانید :
آیا ترنجبین برای زردی نوزاد خوب است؟

_از مرطوب کننده‌هایی که از محصولاتی مانند روغن زیتون و… ساخته شده‌اند، استفاده نکنید.

چه زمانی باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنیم؟

چه زمانی باید به پزشک متخصص پوست مراجعه کنیم؟

در صورتی که چند روز از روش‌های درمان خانگی استفاده کردید و نتیجه مطلوبی دریافت نشد، بهتر است با پزشک مشورت کنید. همچنین در صورت بروز علائمی مانند خارش بیش از حد پوست، خونریزی، ترک پوستی، التهاب پوست، تب و رویت شدن لکه‌های زرد روی پوست، سریعاً به پزشک مراجعه نمایید. خشکی پوست جزو رایج‌ترین و طبیعی‌ترین مشکلات هر نوزادی است و از آنجایی که کودکان ضعف و حساسیت بیشتری دارند، نسبت به سایر افراد بیشتر تحت تاثیر محیط قرار می‌گیرند. خشکی پوست نیز که بیشتر ناشی از عوامل محیطی است، برای آنها بیشتر به وجود می‌آید. اگر برای فرزند شما نیز چنین مشکلی پیش آمد، ابتدا با استفاده از روش‌های درمانی اقدام به درمان آن کنید. اما اگر مشکل نه تنها درمان نشد، بلکه علائم غیرمعمول دیگری نیز بروز پیدا کرد؛ حتماً با پزشک متخصص صحبت کنید. مجدداً توصیه می‌کنیم که به دلیل حساسیت نوزادان و کودکان به هیچ وجه از هیچ درمانی به شکل خودسرانه استفاده نکنید و هر تصمیمی که دارید، ابتدا با پزشک مشورت کرده و سپس آن را عملی سازید.

Rate this post

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *