لوگو سایت کرج بی بی

نور خورشید در زردی نوزاد چه تاثیری دارد؟

تاثیر نور خورشید در زردی نوزاد

زردی نوزاد از تجمع ماده‌ای به نام بیلی روبین در بدن اتفاق می‌افتد. این بیماری در روزهای نخست تولد شایع است و جای نگرانی وجود ندارد. روش‌های مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد، اما جالب است بدانید یک روش درمانی رایگان و در دسترس هم وجود دارد و آن هم نور خورشید است. تاثیر نور خورشید در زردی نوزاد اغلب مواقع تاثیر مثبتی است و در واقع به شکستن مولکول‌های بیلی روبین و دفع راحت‌تر آن‌ها کمک می‌کند. البته لازم به ذکر است برای پیشگیری از آسیب به نوزاد هنگام قرار گرفتن در معرض نور خورشید رعایت نکاتی که در این مقاله از کرج بی بی ذکر می‌کنیم ضروری است. با ما همراه باشید.

اجاره دستگاه زردی نوزاد در کرج:قیمت+عملکرد+انواع و…

فواید نور خورشید برای زردی نوزاد

نور خورشید با تابش به سطح پوست نوزاد به تجزیه بیلی روبین کمک می‌کند و در این شرایط با بهبود دفع این ماده از بدن زردی نوزاد بهبود می‌یابد. از جمله فواید نور خورشید برای زردی نوزاد عبارت است از:

  • کاهش خطر ابتلا به عوارض زردی
  • تسریع روند درمان به عنوان یک درمان جانبی در کنار فتوتراپی
  • کاهش درجه زردی نوزاد و پیشگیری از آسیب مغزی
بیشتر بخوانید :
انواع روش‌های درمان درد سیاتیک در بارداری (پای چپ و راست)
فواید نور خورشید برای زردی نوزاد

بهترین زمان قرار دادن نوزاد زیر نور خورشید

بهترین زمان قرار دادن نوزاد در معرض نور خورشید برای درمان زردی ساعات ابتدایی روز و یا اواخر بعد از ظهر است؛ زیرا در این ساعات نور خورشید ملایم‌تر است و اشعه فرابنفش در پایین‌ترین سطح خود قرار دارد.

همچنین توصیه می‌کنیم نوزاد را در روز‌های نیمه ابری در معرض نور خورشید قرار دهید زیرا شدت نور کم‌تر است.

عوارض نور خورشید برای زردی نوزاد

عوارض نور خورشید برای زردی

1- آفتاب سوختگی

هنگامی که شدت تابش خورشید زیاد است از قرار دادن نوزاد در معرض نور خودداری کنید زیرا باعث آفتاب سوختگی و آسیب‌های پوستی از جمله قرمزی، تاول و تورم می‌شود.

2- آسیب به چشم

نور مستقیم خورشید می‌تواند باعث قرمزی، خارش، آبریزش و حتی آسیب دائمی به چشم نوزاد شود. توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از این عوارض چشم نوزاد را با چشم‌ بند و یا یک تکه پارچه بپوشانید.

3- کم آبی

تابش نور خورشید به سطح پوست نوزاد تعریق را افزایش می‌دهد. افزایش تعریق موجب کم‌آبی بدن و ضعف در نوزاد می‌شود. توصیه می‌کنیم برای پیشگیری از این وضعیت به نوزاد شیر به طور مکرر شیر بدهید.

نکات مهم برای قرار دادن نوزاد در معرض نور خورشید

هنگام قرار دادن نوزاد در معرض نور خورشید می‌بایست نکات زیر را رعایت کنید:

  • نوزاد را فقط به مدت 20 الی 30 دقیقه در روز در معرض نور خورشید قرار دهید.
  • نوزاد را در سایه قرار دهید تا نور ملایم‌تری دریافت کند و از آسیب سوختگی جلوگیری شود.
  • به نوزاد مرتب شیر دهید تا کم آبی بدن جبران شود.
  • با یک چشم‌ بند یا تکه‌ای پارچه چشم نوزاد را بپوشانید تا آسیب نبیند.
بیشتر بخوانید :
زردی نوزاد چقدرمی‌کشد؟علل+تشخیص+درمان

درمان زردی نوزاد با نور خورشید

قرار دادن کودک زیر نور خورشید یکی از روش‌های درمان زردی نوزاد با طب سنتی می‌باشد. این روش اغلب در زردی‌های خفیف و یا به عنوان درمان جانبی در کنار درمان‌های دیگر کاربرد دارد. در برخی موارد پزشکان در کنار استفاده از دستگاه فتوتراپی یا قطره بیلی ناستر این روش را نیز توصیه می‌کنند تا روند درمان سریع‌تر شود.

بررسی علمی تاثیر نور خورشید در زردی نوزاد

طبق تحقیقات صورت گرفته روی برخی نوزادان مشاهده شده که میزان زردی در نوزادانی که در معرض نور خورشید قرار می‌گیرند در مقایسه با نوزادانی که هیچ درمان پیشگیرانه‌ای برای زردی ندارند بسیار کم‌تر است.

همچنین در برخی موارد مشاهده شده که نوزادانی که تحت درمان فتوتراپی الکتریکی قرار گرفتند در مقایسه با نوزادانی که در معرض نور خورشید قرار گرفتند نرخ مشابهی در کاهش سطح بیلی روبین داشتند.

نقل قول شده از منبع خارجی: ncbi

دیگر فواید نور خورشید برای نوزاد

فواید نور خورشید برای زردی

نور خورشید علاوه بر کمک به درمان زردی فواید دیگری نیز برای نوزادان دارد. خورشید منبع غنی ویتامین D می‌باشد که یک ویتامین ضروری در بدن است. دریافت این ویتامین به مقدار کافی از طریق نور خورشید فوایدی برای نوزاد به همراه دارد که عبارت است از:

  1. تقویت سیستم ایمنی: ویتامین D در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر است.
  2. کمک به رشد استخوان‌ها: کلسیم و فسفر ویتامین‌های ضروری برای رشد و استحکام استخوان‌ها هستند که از طریق ویتامین D در بدن جذب می‌شوند.
  3. افزایش تولید هورمون‌های مفید در بدن: نور خورشید موجب افزایش هورمون سرتونین( هورمون شادی) در بدن می‌شود. این هورمون سبب بهبود خواب نوزاد و هضم غذا می‌شود؛ از این رو می‌تواند در کاهش علائم رفلاکس نوزاد هم موثر باشد.
  4. کاهش خطر ابتلا به بیماری‌ها: نور خورشید از ابتلا به انواع بیماری‌های قلبی و عروقی، سرطان و پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.
  5. افزایش میزان انسولین: ویتامین D یک ویتامین ضروری برای تولید انسولین در بدن است؛ بنابراین قرار دادن نوزاد در معرض نور خورشید برای جذب ویتامین D به کنترل ترشح انسولین در بدن نوزاد کمک می‌کند.
بیشتر بخوانید :
شیردادن به نوزاد زیر دستگاه زردی

در نتیجه

زردی نوزاد یک بیماری شایع در میان نوزادان است که گاهی خفیف و گاهی شدید است. به خاطر داشته باشید که قرار دادن نوزاد در معرض نور خورشید تنها در زردی‌های خفیف کاربرد دارد. در زردی‌های شدیدتر می‌توان از این روش به عنوان یک درمان جانبی در کنار درمان‌های قوی‌تر بهره گرفت.

Rate this post

3 پاسخ

  1. در صورتی که زردی نوزاد بسیار خفیف و در درجات کم باشد، نور خورشید به عنوان روش جایگزین قابل استفاده است
    در غیر این صورت حتما با تشخیص پزشک متخصص، روش های دیگر درمانی باید انجام شود…

  2. سلام دوست عزیز… در این صورت بلافاصله به پزشک متخصص باید مراجعه شود تا میزان آسیب بررسی گردد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *