لوگو سایت کرج بی بی

آیا ترنجبین برای زردی نوزاد خوب است؟

ترنجبین برای زردی نوزاد

نوزادان پس از تولد به علت شرایط فیزیولوژیکی بدنشان به بیماری به نام زردی (یرقان یا ایکتر) مبتلا می‌شوند. این بیماری از سه روزگی آغاز و تا دو هفته پس از تولد ادامه می‌یابد. برای درمان این بیماری روش‌های مختلفی به کار گرفته می‌شود؛ از جمله این روش‌ها می‌توان به مصرف داروهای گیاهی مانند ترنجبین اشاره کرد. البته بدیهی است که نوزادان تا شش ماهگی مجاز به استفاده از هیچ ماده‌ی غذایی به جز شیر مادر یا شیر خشک نیستند و دادن ترنجبین به نوزاد برای زردی ممنوع است. این داروی گیاهی می‌بایست توسط مادر مصرف شود و از طریق شیر به نوزاد منتقل گردد، همچنین در درمان با دستگاه فتوتراپی پزشکان اغلب برای اثر بخشی بیش‌تر مصرف ترنجبین را پیشنهاد می‌کنند. در ادامه به طریقه و مقدار مصرف ترنجبین برای زردی نوزاد پرداخته‌ایم. با ما همراه باشید.

اجاره دستگاه زردی نوزاد در کرج:قیمت+عملکرد+انواع و…

شماره تماس با کارشناسان کرج بی بی برای اجاره دستگاه زردی نوزاد : 02691300165

ترنجبین چیست

در واقع در نتیجه فعالیت حشره‌ای روی گیاه خارشتر، شیره‌ای سفید رنگ یا زرد تیره از ساقه این گیاه خارج می‌شود که ترنجبین نام دارد.

این گیاه اغلب در مناطق صحرایی و بیابان‌ها یافت می‌شود. از آنجایی که ترنجبین به صورت شبنم روی ساقه گیاه خارشتر می‌نشیند می‌بایست قبل از طلوع آفتاب جمع آوری شود.

بیشتر بخوانید :
کم شنوایی کودکان و نوزادان+علل+درمان

این گیاه دارای خواص درمانی بسیار زیادی از جمله درمان زردی نوزاد است.

ترنجبین چیست

خواص ترنجبین

این ماده گیاهی حاوی ترکیبات قندی (گلوکز، فروکتوز، ساکارز، تری ساکارید) می‌باشد که به راحتی در آب حل می‌شوند و به صورت ملین عمل می‌کنند. 

همچنین این ماده گیاهی حاوی مقادیری از پروتئین، چربی و مواد معدنی است و خواص دارویی بسیاری دارد. از جمله خواص ترنجبین عبارتند از:

خاصیت ضد التهابی: ترنجبین به دلیل دارا بودن ترکیبات آنتی اکسیدانی دارای خواص ضد التهابی است و از آسیب به سلول‌ها جلوگیری می‌کند.

خاصیت ضدعفونی کنندگی: ترنجبین دارای خواص آنتی‌بیوتیکی است و از همین جهت از بروز عفونت جلوگیری کرده و رشد باکتری و قارچ‌ها را متوقف می‌کند.

خاصیت تب بری: همانطور که پیش‌تر گفتیم ترنجبین دارای خواص ضد التهابی است و از همین جهت یک تب بر محسوب می‌شود.

خاصیت ملینی: این ماده به دلیل دارا بودن ترکیبات قندی محلول در آب باعث تحریک حرکات روده می‌شود و به عنوان یک ملین عمل می‌کند.

خواص ترنجبین

ترنجبین برای زردی نوزاد

در گذشته که امکان اجاره و استفاده از دستگاه فتوتراپی وجود نداشته اغلب از روش‌های طب سنتی برای درمان زردی نوزاد بهره گرفته می‌شده، یکی از این روش‌ها استفاده از داروی گیاهی ترنجبین است.

همانطور که پیش‌تر به خاصیت ملین بودن ترنجبین اشاره کردیم، این ماده حرکات روده را تقویت نموده و به دفع بیلی روبین از بدن نوزاد کمک می‌کند. مصرف ترنجبین در کنار استفاده از دستگاه فتوتراپی پروسه درمان زردی نوزاد را تسریع می‌بخشد.

اجاره دستگاه فتوتراپی در کرج
02691300165

طریقه مصرف ترنجبین برای زردی نوزاد

همانطور که پیش‌تر به این موضوع اشاره کردیم دادن هرماده خوراکی به نوزاد به جز شیرخشک یا شیر مادر ممنوع است. بنابراین دادن ترنجبین به خود نوزاد اغلب توصیه نمی‌شود و بهتر است توسط مادر مصرف گردد و از طریق شیردهی به نوزاد منتقل گردد؛ اما با این وجود گاهی مقدار کمی از این ماده خوراکی برای درمان زردی به نوزاد هم داده می‌شود. ترنجبین را می‌توان به صورت شربت، پودر و یا جوشانده به مدت 6 الی 10 روز مصرف نمود اما مقدار مصرف برای مادر و نوزاد متفاوت است، همچنین مقدار مصرف در نوزادان در سنین مختلف هم متفاوت است. در ادامه به مقدار مناسب مصرف ترنجبین برای مادر و نوزاد پرداخته‌ایم.

بیشتر بخوانید :
تست شنوایی سنجی OAE چیست؟
نحوه مصرف ترنجبین

مقدار مصرف ترنجبین برای زردی نوزاد

مقدار مناسب برای نوزاد:

نوزاد زیر 3 ماه: یک قاشق چایخوری

نوزاد 3 تا 6 ماهه: یک قاشق غذاخوری

نوزاد بالای 6 ماه: دو قاشق غذاخوری

مقدار مناسب برای مادر شیرده:

خوردن ترنجبین توسط مادر برای زردی نوزاد باید با رعایت اصول و به اندازه انجام گیرد، چرا که در صورت زیاده روی در مصرف ممکن است سبب ایجاد اسهال در مادر و نوزاد شود.

 بهترین مقدار مصرف برای شربت و پودر ترنجبین به اندازه یک قاشق چای خوری و برای جوشانده ترنجبین به اندازه یک فنجان در روز است.

نکته: در صورتی که پس از شروع مصرف ترنجبین رنگ ادرار و مدفوع به زرد تیره تغییر کرد و همچنین زردی پوست رفته رفته کاهش پیدا کرد می‌تواند نشان دهنده کاهش زردی باشد.

مطالب مرتبط: تغذیه مادر برای زردی نوزاد

عوارض ترنجبین

عوارض ترنجبین برای زردی نوزاد

ترنجبین علاوه بر خواص دارویی مفیدی که دارد در صورت عدم استفاده اصولی می‌تواند سبب بروز عوارضی شود و از آنجایی که سیستم گوارشی و بدن نوزاد حساس‌تر است این عوارض در آن‌ها شدیدتر بروز می‌کند. از جمله عوارض ترنجبین عبارت است از:

  • اسهال
  • درد شکم 
  • تهوع و استفراغ
  • تحریک روده

در موارد نادری هم ممکن است ترنجبین باعث بروز حساسیت‌هایی از جمله خارش، کهیر، تورم و تنگی نفس شود. در صورت مشاهده هر یک از این علائم مصرف ترنجبین را متوقف نموده و به پزشک مراجعه نمایید.

موارد منع مصرف ترنجبین برای نوزاد

  • حساسیت به ترنجبین
  • وجود سنگ کلیه یا سنگ صفرا
  • خونریزی
موارد منع مصرف ترنجبین برای نوزاد

نکات مهم در مورد مصرف ترنجبین برای نوزادان

  1. توصیه می‌شود به کودکان زیر 6 ماه حتی الامکان ترنجبین ندهید.
  2. ترنجبین یا هر ماده گیاهی را با دستور پزشک به نوزاد بدهید.
  3. در صورت ابتلا کودک به هر بیماری و مشکل زمینه‌ای پیش از استفاده از ترنجبین با پزشک مشورت نمایید.
  4. در صورت بروز هر گونه مشکل و اختلالی در بدن نوزاد از جمله اسهال، تهوع و استفراغ و … مصرف ترنجبین را متوقف کرده و با پزشک مشورت نمایید.
بیشتر بخوانید :
برفک دهان نوزاد چیست؟ تشخیص + درمان برفک دهان نوزاد

نتیجه گیری

در آخر باید یادآور شویم که تا شش ماهگی از دادن هر ماده خوراکی به نوزاد خودداری نموده و در صورت نیاز حتما با پزشک مشورت نمایید. مصرف ترنجبین برای زردی نوزاد توسط مادر در کنار استفاده از دستگاه فتوتراپی یک درمان جانبی به شمار می‌رود و بسیار کمک کننده است.

در برخی موارد استفاده از داروهای گیاهی و روش‌های سنتی درمان قطعی زردی نوزاد را به دنبال ندارد و بهتر است برای رفع کامل زردی نوزاد از دستگاه مخصوص استفاده نمایید. شرکت کرج بی بی به ارائه خدمات اجاره دستگاه زردی نوزاد در کرج پرداخته و شما را در مسیر سلامتی فرزندتان یاری می‌نماید.

Rate this post

4 پاسخ

  1. غیر از ترنجبین، کدوم داروی گیاهی یا روش طب سنتی برای درمان زردی نوزاد موثره؟

  2. با سلام و درود
    بله امکان ادغام ترنجبین با شیر خشت هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *